Varna24.bg Младежи търсят приключения и находки в изоставени сгради във Варна,

...
Varna24.bg
Младежи търсят приключения и находки в изоставени сгради във Варна,
Коментари Харесай

Тийнейджъри търсиха труп в изоставена сграда във Варна

 Varna24.bg Младежи търсят завършения и " находки " в изоставени здания във Варна, научи Varna24.bg от свои източници.

Тийнейджърите обикаляли най-често във вилните зони и местности или в изоставени рушащи се къщи из Варна с концепцията да попаднат на нещо вълнуващо.

При последният случай група от десетина деца решили да ревизират какво се случва зад стените на някогашните поделения до строителен хипермаркет Алати, като концепцията пристигнала след информация от връстници, че там преди година бил открит мъртвец на клошар. Затова решили да ревизират дали още веднъж няма да попаднат на сходна злокобна находка.

Младежите нахлули в изоставената и рушаща се база, където обаче нарушили спокойствието на самонастанил се скитник. Той от своя страна повикал полиция и се оплакал от буйната група, която вдигала звук по етажите.

Униформените, които се отзовали стремително на мястото, предизвестили младежите неотложно да изоставен рисковите постройки и се заканили, че в случай че бъдат засечени отново тук-там, където не е редно да бъдат, ще бъдат известени родителите им. 

Вместо да си тръгнат, обаче, хлапетата се върнали, с цел да си вършат селфита в разпадащата се сграда, при което се стигнало до разпра с мъжа, повикал органите на реда. 

Децата обяснили, че желаят да снимат остарял танк и да открият остаряла пушка, за която някой им бил споделил, че към момента стои в тогавашните поделения.

Единствената добра вест е, че никой от дръзките " откриватели " не е потърпевш при рискованите обиколки из базата. 

Все още няма изясненост какво тъкмо ще бъде построено на мястото на остарялото военно подоление, за което Varna24.bg не един път осведоми.

Неотдавна беше открадната даже металната ограда, която въпреки и алегорично заграждаше достъпа до вътрешността на терена. До момента няма публична информация за проектите по отношение на парцела.

Ето какво показа за медията ни преди 5 години някогашният регионален шеф на Варна:

" Държавата трансферира на Варна някогашните военни поделения, ситуирани върху 54 декара в околност " Планова ". Разговаряхме много с военния министър в оставка Николай Ненчев, защото поделението в началото беше оповестено за обмен. Цената, на която беше заприходено в салдото на министерството на защитата беше 13,5 млн.лв. Тя се оказа непостижима за вложителите. Цената беше повишена поради съществуването на няколко здания на недодялан градеж. Впоследствие се оказа, че те са негодни за дотъкмяване в този си тип. По-ниската, триетажна сграда, може да влезе в приложимост незабавно, защото там съгласно градивното мнение, което излезе, постройката става за дотъкмяване. Останалите здания на по 5-6 етажа съгласно експертизата са негодни и би трябвало да бъдат съборени ", изясни регионалния шеф.

За сегашния парцел бившето Министерство на защитата още при предни държавни управления е изготвило на идейна фаза план за жилищно строителство. Проектът е минал няколко съгласовки, само че по този начин и не е издадено позволение за градеж. Общата жилищна повърхност на обекта е 16 000 кв.м, което е почти за коооперация със 7 входа.

" Идеята е, защото Жилфонд е привършен, а има доста нуждаещи се бездомни варненци, да се построят жилища за обезщетение на общината с ведомствени жилища. Вече локалната администрация може да борави с имота по метод, по който откри за добре. Важен е и фактът, че всички поделения, които общината получи, са с построена инфраструктура, т.е. с прекарани ток, вода, канализация, което е огромен плюс, защото няма да се влага в тази тенденция.

Тепърва локалната администрация ще реши по какъв начин тъкмо ще бъде проведена процедурата по построяването на новия комплекс. Според регионалния шеф има няколко разновидността. Първия е публично-частно партньорство, втория е терена да бъде разрушен на имоти и по настрана да се мисли за всеки от тях, а третият със лични средства или с пари по европесйки стратегии, общината сама да построи новото жилищно строителство ", разяснява през 2016 година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР