Varna24.bg Група българи от турски произход, живеещи в Германия, се обединиха

...
Varna24.bg
Група българи от турски произход, живеещи в Германия, се обединиха
Коментари Харесай

Българи от турския етнос в Германия финансираха изграждането на пътеки в гробищата на Аспарухово

 Varna24.bg Група българи от турски генезис, живеещи в Германия, се сплотиха към акция за създаване на пътеки в гробищата, които се намират в м-ст Кантара, регион " Аспарухово ", заяви за Varna24.bg Сали Сунай, основател на акцията.  

" Сънародниците ни, отпътували за Германия от кв. " Аспарухово " отпред с Хамза Башкан, за една седмица, посредством обществените медиите, се проведоха и събраха средства за построяването на пътеки към гробовете.

Миналия уикенд течеше усилена работа по построяването на чакълените пътеки. Близо 40 тона трошляк беше употребен за задачата, както и интензивен доброволчески труд.

Инициаторите споделиха в мрежата апел за присъединение към акцията с думи: " Ние сме български жители от турския етнос, мюсюлмани сме, работим от 10 години в чужбина, само че не сме не запомнили нашите родни места и постоянно ще оказваме помощ на нашата Родина и ще вършим каквото зависи от нас. Всяко лято се връщаме и една от работите, които вършим там е да посетим гробищата, тъй като нашите близки са заровени там. Ние също когато му пристигна времето ще бъдем заровени тук на българска земя ", показа за медията ни Сали Сунай.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР