Varna24.bg Купен Пашов, началник отдел "Дейности по защита на населението"

...
Varna24.bg Купен Пашов, началник отдел "Дейности по защита на населението"
Коментари Харесай

Варна в готовност да посрещне изненадите на зимата

Varna24.bg Купен Пашов, шеф отдел "Дейности по отбрана на популацията " в Община Варна.
"Вече са подписани договорите с 4 компании, които ще имат грижа да обезпечат петте региона на Варна с нужната техника за снегопочистване и обработка на пътищата. Всяка една от тях би трябвало да разполага с 6 цистерни с весло, или общо 30 снегорина за Варна. Още толкоз би трябвало да са камионите, които ще разпръскват пясък и луга. Осигурена е техника за ръчно разхвърляне на материали при заснежаване и замръзване, както и друга профилирана техника за помощ при закъсали коли ", разяснява Пашов.
Тази година сандъчета с пясък няма да бъдат поставяни по спирките, тъй като не били ефикасни. 
Сметопочистващите компании ще имат грижата за почистването на спирките и пешеходните подлези от снега. 
Всички компании са инструктирани за бързи и съответни дейности, в случай че желаят да си спестят глобите, които предходната година отнесоха за недобре свършена работа. 
Купен Пашов прикани варненци да бъдат отговорни и при положение, че падне сняг да не оставят закъсалите си возила по главните пътни артерии, по които би трябвало да се движат рейсовете от  градския превоз и снегорините. 
Той изясни също, че от няколко дни към този момент се дават наряди за поддръжката на Аспарухов мост, защото когато температурите паднат под 4 градуса се получава конденз от изпаренията на морето и металните елементи по моста се заледяват.
Заредени с гориво са всички здравни заведения в града. Социалните заведения също са подсигурени с материали за отопление и хранителни артикули. 
В случай, че има бездомни хора, Община Варна има опция да ги настани в общинския подслон, добави още Купен Пашов. 
"Очакваме естествен зимен сезон ", сподели в умозаключение той.  

Варненци пък се надяват тази година природата да е по-великодушна и да спести на Варна изобилния снеговалеж, който блокира предходната година морската столица за дълго. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР