В последните дни на великденския пост вероятно много постещи хора

...
В последните дни на великденския пост вероятно много постещи хора
Коментари Харесай

Интересна информация за постещите: Тези храни могат да заместят месото

В последните дни на великденския пост евентуално доста постещи хора към този момент се чудят с какво да се хранят. Месото дава доста потребни субстанции на организма, които обаче може да набавите и с други храни.

Фасул

Той е повсеместен сурогат на месото и е с ниско наличие на мазнини. Бобът е доста питателна храна. Неговите зърна са с високо наличие на фибри и протеини. В него се съдържат доста малко мазнини, което значи, че можете умерено да го ядете, без да се притеснявате за калориите и мазнините, който поглъщате. Повечето сортове фасул съдържат единствено 2-3 % мазнини в себе си, написа bTV.

Продукти от соя – соево месо и тофу 

Най-популярният растителен сурогат на месото е соята, от която се прави и по този начин нареченото " соево месо “ или TVP – текстуриран растителен протеин. То се създава от обезмаслено соево брашно, непряк артикул при производството на соево олио. Съдържа 50% соев протеин и би трябвало да бъде залято с течност в съответствие 1:2 преди да се употребява. Има и соево месо, направено от соев концентрат със 70% протеиново наличие, което се рехидратира в съответствие 1:3. 

Сайтан

Това е артикул, създаден с изцяло растителни протеини и е отлична опция на протеинови храни от скотски генезис, защото е богата на протеини. Това е храна, получена от преработката на пшенично брашно или други типове брашна, като да вземем за пример камут. Благодарение на този способ се извлича глутенът – веществото, което стои в основата на подготовката на сайтан. По-късно се месят и варят във вода със соев сос и други аромати, присъщи за японската кухня.

Патладжан

Приятната текстура на този зарзават може да размени месото в блюдото ни. Благодарение на неутралността на усета, може да бъде подготвен по разнообразни способи и да разнообрази всяко ядене. Патладжанът съдържа доста витамини и минерали, ето за какво е и подобаващ да се употребява при диети и хранителни ограничавания.

Карфиол

Карфиолът може изцяло да замести месото в менюто, въпреки че това наподобява необикновено на пръв взор. Според неповторимия си състав този артикул е най-близко до протеиновото наличие на месото и съдържа сходни аминокиселини. В азиатските страни постоянно поставят карфиол като сурогат на пилешкото месо.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР