Varna24.bg Кметът Иван Портних разясни днес как се движи грандиозният

...
Varna24.bg Кметът Иван Портних разясни днес как се движи грандиозният
Коментари Харесай

Кметът разясни как се движи грандиозният проект по изграждането на бул. Левски! Срок - всичко зависи от времето

Varna24.bg Кметът Иван Портних обясни през днешния ден по какъв начин се движи грандиозният план по построяването на новият бул. "Левски ". Той инспектира сектора по ул. "Струга " и изясни какво се прави сега, съобщи кореспондент на Varna24.bg .  
"Това е един от основните планове за града, какъвто на Варна не се е случвал от десетилетия. Новото трасе по бул. "Левски " ще реши редица въпроси по преразпределението на трафика и по отвеждането на директния трафик към автомагистралата.

Ремонтните работи сами виждате вървят обикновено, до "Максуда ", там продължаваме с разчистването на хилядите тонове боклуци.

До момента към километър канализация е сменена, 166 пилотни структури са построени. Всеки ден отваряме нови сектори. В идващите дни ще стартира поетапно работа по всички съществени булеварди, "Цар Освободител ", "Сливница ", "Владислав Варненечик ". 
Опитваме се да минимизираме измененията в градския превоз, т.е. да се обезпечи проходимост на рейсовете и естествено на колите. 
В тясна връзка сме със строителите и с КАТ, с цел да може да се сътвори оптимално добра съгласуваност. 
При реализацията на един подобен огромен план в някакъв интервал ще има усложнения, само че апелирам за самообладание и схващане. След привършване на ремонтните дейности резултата ще бъде извънредно позитивен. 
Вече са конкретизирани всички елементи по плана. Имаше преизчисление във връзка с пилотните структури и по повод пресичането на главния бул. с другите булеварди в града, само че всичко е към този момент изчистено. 
Привлякохме най-хубавите специалисти, с цел да се откри най-хубавото решение, защото се касае за план с резултат десетилетия напред.

По отношение процедурите по отчуждаването към този момент изтичат периодите за съобщение на оценките на съответните парцели. Връчват се заповедите за отчуждаване. Всеки един притежател на парцел има законовото право да апелира, макар, че оценките се правят от лицензирани оценители. Съдебен е пътят по-който могат да бъдат предявени претенциите, само че това не би трябвало да спре плана.

Задават се доста въпроси във връзка с визуализациите, които представихме за пешеходното прекосяване след построяването на новия бул.. Пешеходното прекосяване е обезпечено с прелези до стадион "Спартак ", сред "Цар Освободител " и "Сливница ", сред "Сливница " и "Владислав Варненчик ", на "Капитан Райчо " и на "Кра Кра " с автомобилен и пешеходен прелез. Отделно от това ще има кръгови кръстовища на тези булеварди, ще има пешеходни пътеки, тъй че да няма терзания по отношение на сигурността на пешеходците и опцията на живущите в съответните региони да минават през булеварда в това число с положителни условия за хора в неравностойно състояние със съответните рампи и асансьори.

Това, което сега се прави по ул. "Струга " е локалното трасе. В този сектор са набити 122 водача. Започна построяването на пътната основа и това ще е аналогично на локалното или пробива "Левски ".
Булеварда ще бъде разпрострат след него. Живущите в прилежащите региони ще имат елементарен и комфортен достъп до техните домове.

Относно това дали ще спазим периода 15 август 2018 година всичко зависи от времето. Дали сме цялостна организация във връзка с техника, обезпечени сме с нужните човешки запаси. Много е стройна организацията, бих похвалил и сътрудниците от администрацията, които работят по този въпрос, и строителите. Всички са уверени, че това е доста значимо за града ", сподели кметът.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР