Варна. Зеленият сертификат е Европейски регламент за пътуване, който бе

...
Варна. Зеленият сертификат е Европейски регламент за пътуване, който бе
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев, „Продължаваме промяната“: Ние сме за ваксинацията, но само ако тя е доброволна

Варна. Зеленият документ е Европейски правилник за пътешестване, който бе основан като научен проект при започване на годината и бе изпълнен действително при започване на лятото. Този документ е една от вероятните ограничения, с които ние се опитваме да постановяваме надзор над пандемията от COVID-19. Напълно наясно сме, че няма такова нещо като „ хубава мярка “ и на нас ни се постанова да избираме сред по-голямото и по-малкото зло. Това съобщи за Радио „ Фокус “ - Варна новоизбраният народен представител от варненската листа на „ Продължаваме промяната ” доцент Антон Тонев. Той уточни, че при всяко състояние, налагането на ограничения дава опцията пандемията да бъде следена.

Доц. Тонев уточни, че към този момент имаме задоволително информация, какво тъкмо предизвиква заболяването, по какъв начин се развива и по какъв начин се популяризира измежду хората. По негово мнение, имунизациите към този момент са задоволително необятно тествани и наложени по света, а паралелно с това е събрана доста информация по отношение на вероятните проблеми, които биха могли да се основат с всеобщото имунизиране.

„ От коалиция „ Продължаваме промяната “ сме ЗА имунизацията и аз самият съм имунизиран като необятно агитирам имунизирането измежду моите познати и пациенти, само че считам, че това би трябвало да става непринудено. Ние сме срещу наложителното имунизиране, а решението за това би трябвало да се случва посредством една необятна осведомителна акция.
Но акцията от тв приемника като че ли изчерпа своите благоприятни условия и считам, че идващия стадий за вземането на осведомен избор би трябвало да е измежду хората “, добави доцент Тонев.

Той уточни, че би трябвало да се сътвори организация, която да разреши осъществяване на диалози с обществото, с бизнеса и промишлеността.
„ По този метод ще можем да влизаме в спор и всеки ще може да изложи своите причини.
Има доста хора, които имат доводи, които са срещу имунизацията и постоянно те са на база нещо чуто, не добре разбрано и нещо, което е хиперболизирано.

Ние би трябвало да се борим с подправените вести, които са измежду главните бичове в днешно време. Имаме голям брой хрумвания, които желаеме да осъществяваме – приказваме за всеобщата осведомителна акция, приказваме за персоналния образец, също така желаеме да поканим и водещи експерти и админи от други страни, в които има висок % на имунизирани. От тях можем да почерпим опит, с какви проблеми са се сблъскали при започване на акцията, когато процентите на имунизация са били по-ниски и по какъв начин са съумели да ги преодолеят. И всичко това да бъде споделено пред обществото “, разяснява още националният представител от „ Продължаваме промяната “.

Доц. Антон Тонев акцентира, че имунизацията не съумява да спре предаването на болестта, само че дава доста сериозна отбрана против тежкото преболедуване и против неподходящите изходи от преболедуването.
Той добави, че статистиката от болничните заведения демонстрира, че всеобщо тежко болните пациенти не са имунизирани.

„ Това е един лесносмилаем факт, който след разискване може да бъде редуциран до всеки един жител на Република България и по-късно да вземе решение по този въпрос “, сподели в умозаключение доцент Тонев.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР