Варна. Вчера в Община Варна се проведе кръгла маса “Варна

...
Варна. Вчера в Община Варна се проведе кръгла маса “Варна
Коментари Харесай

На кръгла маса бяха обсъдени възможностите пред градската мобилност във Варна

Варна. Вчера в Община Варна се организира кръгла маса “Варна в придвижване: Възможности и провокации пред устойчивата градска подвижност “. Инициативата е на няколко цивилен организации, измежду които Въздух за децата, Irun, Вело клуб Варна, Карин дом и Varna Spaces и имаше за цел да разиска съответни цели от Интегрирания проект за развиване на община Варна с небосвод 2021-2027 и по-конкретно, целите посочени в частта за градска подвижност. Домакин на полемиката беше Община Варна, а от тяхна страна на събитието участваха Христо Иванов, зам.-кмет, Младен Иванов, шеф на Оперативна програма " Общински паркинги и синя зона ", Ани Николова шеф Дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии " и Надя Петкова, външен съветник към Община Варна.

„ Смятаме, че сходен вид градивни срещи са извънредно значими за съдействието сред гражданския бранш и локалната власт. Проблемите с качеството на въздуха, предвижването в града и достъпността на градската среда за хора със специфични средства за напредване са проблеми на всички нас като жители, само че лостовете за тяхното решение зависят от разнообразни институции. Без да приказваме между тях мъчно ще намерим решение “ – показа Виолина Желязкова от Въздух за децата.

На срещата бяха наранени редица тематики, измежду които въпросът с достъпността на Алея Първа и какви са провокациите пред неговото решение, проектите за разширение на синя и зелена зона, ниско емисионните зони, проектите за нова инфраструктура за бегачи и колоездачи, достъпността на редица обекти за хора с помощни средства за напредване, както и гражданското присъединяване по редица тематики. В резултат на срещата беше решено разговорът да продължи, като се набележат съответни и обозрими тематики за съдействие и се сформират проекти за деяние за всяка от тях.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР