Варна. Във Варна започват проверки дали гражданите не използват чужди

...
Варна. Във Варна започват проверки дали гражданите не използват чужди
Коментари Харесай

Във Варна започват проверки дали гражданите не използват чужди сертификати

Варна. Във Варна стартират инспекции дали жителите не употребяват непознати документи. Това съобщи доктор Дочка Михайлова, шеф на Регионалната здравна ревизия в морския град, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Тя уточни, че в здравната ревизия са получени голям брой сигнали, че жители употребяват непознати документи, с цел да посещават обекти, в които документът се изисква.

Д-р Михайлова добави още, че инспекциите ще продължат четири дни, в това число събота и неделя.
„ Охраната в комерсиалните обекти няма по какъв начин да ревизират дали документът дава отговор на персоналната карта на лицето, което го употребява и надлежно няма по какъв начин да открият дали се употребява непознат документ “, уточни още доктор Михайлова.

По отношение на заболеваемостта във Варна, доктор Михайлова разяснява, че коефициентът на заболеваемост от COVID-19 във Варненска област продължава да спада и през днешния ден към този момент е 575 души на 100 000 население. Най-нисък е в община Бяла – 146, а най-голям е Девня, Белослав и Вълчи дол – малко над 600. За община Варна е 592 болни на 100 000 души.

360p geselecteerd als afspeelkwaliteiЗа последната седмица случаите на Covid-19 в района са 1 247. Смъртните случаи са 69, като 8 от тях за последното денонощие.

Под карантина са сложени групи в 7 детски градини и една паралелка. Само двама възпитаници са дали позитивни проби при направените бързи проби в учебните заведения.

Десислава ВАСИЛЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР