Варна. В периода 23-24 септември 2021 г. се проведе Международната

...
Варна. В периода 23-24 септември 2021 г. се проведе Международната
Коментари Харесай

Медицински университет – Варна с участие в международната конференция ROHO 2021

Варна. В интервала 23-24 септември 2021 година се организира Международната конференция ROHO 2021 в Букурещ, Румъния. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . ROHO е годишно събитие, което събира здравни експерти, мениджъри на лечебни заведения и представители на фармацевтичния бизнес от Европа и света, които обменят опит и положителни практики в региона на опазването на здравето.

Темата на тазгодишното издание на форума е „ Нашата болница ". По време на пленарните сесии и дискусионните панели бяха показани образци за положителни практики в областта на онкологията, неврологията, кардиологията, дерматологията и въвеждането на новаторски способи и технологии за лекуване на обществено значими болести.

Сред участниците в конференцията бяха представители на Европейската комисия, Европейската болнична асоциация (HOPE), Международното сдружение за качество в опазването на здравето, Министерството на здравеопазването на Румъния и други

Проф. Тодорка Костадинова, д.и., шеф Дирекция „ Международно съдействие, акредитация и качество " при МУ-Варна и вицепрезидент на Европейската асоциация по здравен мениджмънт (EHMA) бе измежду панелистите в сесия „ Предизвикателствата в европейското опазване на здравето ". Тя срещна аудиторията с нововъведенията и модернизацията в УМБАЛ „ Св. Марина " – Варна, като подчертава върху значимостта на човешките запаси в опазването на здравето и придобиването на нови умения и пълномощия в ерата на дигитализацията.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР