Варна. В дните от 21-ви до 25-ти септември 2021г. представители

...
Варна. В дните от 21-ви до 25-ти септември 2021г. представители
Коментари Харесай

МИГ ВЪЗХОД-ВЕТРИНО, ВЪЛЧИ ДОЛ, ПРОВАДИЯ проведе работно посещение за обмяна на опит и добри практики в Германия

Варна. В дните от 21-ви до 25-ти септември 2021г. представители на екипа, управителния съвет и общото заседание на „ МИГ Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия “ посетиха МИГ OBERSCHWABEN, разрастващ активност на територията на провинция Баден-Вюртемберг в Германия. Съобщиха от пресцентъра на Сдружението .

Посещението се извърши според графика за дейностите на " МИГ Възход-Ветрино, Вълчи дол, Провадия ", които включват образуване и осъществяване на срещи за обмяна на опит, положителни практики и познания с други локални инициативни групи от страните членки на Европейски Съюз, които също ползват метода " ЛИДЕР " / “ВОМР “.

Домакините бяха подготвили богата стратегия за визитата и ни посрещнаха доста топло, проявявайки сърдечност и вежливост от самото начало. Реализираните планове, с които се запознахме, бяха доста забавни и новаторски, най-вече в областта на биоземеделието, туризма и запазване на околната среда.

Посещението започва с работна среща за опознаване на двата МИГ, след което бяха посетени обекти, подкрепени от МИГ: биомагазин и биоферма на сем.Рамспергер в Рондорф; велоцентър с хотел и кафене на господин Йоахим Бук в Бойрон; исторически и туристически атракцион „ Кампус Гали “; къмпинг Данаутал в Бойрон; биоферма и биомагазин на сем.Боймлехоф в Лайбертинген, произвеждащи метан от скотски тор, с който зареждат 4 села в околността; музей „ Домът на природата “ към естествен парк „ Горен Дунав “ в Бойрон; гостилница Адлер в Хойдорф; провесен мост над река Дунав; места за предпазване на колела /хотел за велосипеди/ в гр.Зигмаринген; микрохотел на ЖП гарата в гр.Зигмаринген и несъмнено, гордостта на гр.Зигмаринген - замъка Hohenzollern.

На разлъка екипите на двата МИГ обявиха подготвеност да продължат своето съдействие посредством предстоящ взаимен план.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР