Варна. Цената на билета за 60-минутно пътуване в градския транспорт

...
Варна. Цената на билета за 60-минутно пътуване в градския транспорт
Коментари Харесай

Цената на билета за 60-минутно пътуване в градския транспорт във Варна да се повиши и да стане 1,60 л

Варна. Цената на билета за 60-минутно пътешестване в градския превоз във Варна да се увеличи и да стане 1,60 лева Предложението на общинското дружество ТАСРУД беше признато от транспортната комисия към локалния парламент. Увеличение се планува и на 90-минутния билет, който да нарастне от 1,50 на 2,40 лв.. Билетът за 120 минути пътешестване, в този момент на цена от 1,80 лева, следва да отпадне, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .

В продължение на 14 години билетът за градски превоз струваше 1 лева „ Бързо изменящата се икономическа обстановка, в това число повишението на цената на горивата и енергоресурсите в международен мащаб и на локално равнище, увеличените разноските за заплати на личния състав и други постановат смяната в цената “, съобщи пред съветниците инж. Милко Лалев, шеф на Оперативна програма ТАСРУД.
„ Тази стъпка е тежка и сложна, само че тя е нужна. Ако се отсрочи, това ще утежни още повече положението на „ Градски превоз “, добави той. По думите му билетите за 60- и 90-минутно пътешестване заемат максимален дял от продажбата на транспортни документи - 95,6%.

Цената за билета за целодневно пътешестване се резервира 4 лева Без смяна към този момент остават абонаментните карти, както и дотираните карти за възпитаници, студенти и пенсионери.
Новите цени на билетите получиха утвърждението на транспортната комисия, само че с цел да станат факт, би трябвало да бъдат признати и Общинския съвет.

Съветниците утвърдиха и Икономическата рамка на публичния транспортьор във Варна за 2022 година Възнаграждението на километър маршрутен пробег е в размер на 13 916 000 лева без Данък добавена стойност, или 1,39 лева./км, а разходът на километър – 3,55 лева без Данък добавена стойност, стана ясно на днешното съвещание на комисията.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР