Варна. След тоталната доминация на студентите от Медицински университет-Варна на

...
Варна. След тоталната доминация на студентите от Медицински университет-Варна на
Коментари Харесай

Студентите на МУ - Варна се представиха отлично на Националната универсиада 2021

Варна. След тоталната доминация на студентите от Медицински университет-Варна на XXI Варненска универсиада, те демонстрираха забележително спортно майсторство и на Националната универсиада 2021 (Държавно студентско първенство), оповестиха от пресцентъра на университета . Спортното събитие се организира от 26 май до 28 май в Стара Загора.

Отборът по плуване на варненския медицински университет за следващ път се показа извънредно почтено. Само на няколко точки след състезателите на Национална спортна академия, варненските плувци завоюваха сребърни медали при дамите, мъжете и в крайното сложно класиране по плуване. С впечатляващи достижения в самостоятелното класиране се открои Филотея Димитрова, която завоюва златото на 50 м и 100 м бътерфлай и 100 м бруст. При мъжете Антоний Моралийски стана първи на 100 м свободен жанр.

Плуването се утвърждава като спорт с обичаи в МУ - Варна и с всяко свое присъединяване в шампионатите нашите състезатели издигат престижа на университета. Треньор е Стоян Михайлов.

В надпреварите по кикбокс състезателите на МУ-Варна също демонстрираха отлични умения. На първо място в жанр кик лайт контакт се класира Георги Жечев в категория +94 кг. Сребърни медали в същата категория завоюваха Петър Дичев в категория до 94 кг и Николай Николов в категория до 63 кг. Бронз бе присъден на Димитър Нейков в категория до 69 кг. В жанр лайт контакт на второ място бяха класирани Георги Жечев в категория +94 кг и Петър Дичев в категория до 94 кг. Бронзови медали завоюваха Николай Николов в категория до 63 кг и Мартин Динков в категория до 69 кг. Треньор на кикбоксьорите е Георги Владимиров.

Треньорът Златка Радуканова, която е участник в олимпийските игри в Атланта през 1996 година в спринтовите дисциплини, е поела грижата за образувания тази година тим по лека атлетика на МУ-Варна. Нейната работа за късото време към този момент дава резултати. Състезателката Божидара Гатева се класира на четвърто място безпрепятствено тичане и на пето място висок скок.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР