Варна. Седем години след трагедията от наводнението, което отне живота

...
Варна. Седем години след трагедията от наводнението, което отне живота
Коментари Харесай

Ивайло Маринов, районен кмет на „Аспарухово“: Въпреки трудните моменти от 19-ти юни 2014-та аспаруховци не се отказаха и не паднаха духом

Варна. Седем години след нещастието от наводнението, което лиши живота на 13 души в „ Аспарухово “ и промени вечно този на останалите, още веднъж се събрахме пред паметника на доброволеца. Това сподели кметът на регион „ Аспарухово “ във Варна Ивайло Маринов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . Той уточни, че освен на днешната дата доста хора си спомнят с голяма горест за злополучния 19 юни 2014 година.

„ След загубата на човешки животи, хилядите материални вреди и стотиците изменени ориси през днешния ден към момента има провали, които да преодоляваме. Това, което е по-важно обаче, е, че макар сложните моменти аспаруховци не се отхвърлиха и не паднаха духом.

Днес още веднъж десетки поданици на региона пристигнаха, с цел да почетем паметта на починалите. Заупокойна молитва в памет на жертвите отслужи отец Ясен.
Аплодисменти и дълбока признателност към оказаната безрезервна помощ от страна на всички доброволци в тези тежки за „ Аспарухово “ дни. Неоценима беше тяхната помощ и не може да не признаем, че без нея нямаше да се оправим толкоз бързо. Най-малкото, което можем да създадем в символ на благодарност е да помним “, сподели още Ивайло Маринов.

Той добави, че инфраструктурните усъвършенствания по улиците, парка и въобще в квартала възродиха образа му, само че са възродили и духа му.

„ Продължаваме да работим за благоденствието и просперитета на региона. Препятствия, проблеми и изключителни условия съпътстват дните ни, само че съм сигурен че с общи старания ще успеем да се оправим с всичко.

Екип от учени на Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към Българска академия на науките демонстрираха в тематична галерия в НЧ „ Просвета “ резултатите от научно-изследователския план " - Локални бедствия и качество на живот: Културни тактики в превъзмогване на естествени, софтуерни и биологични произшествия ".

Експозицията показва резултатите от проучването във тип на снимки, в които са запечатани разнообразни моменти от оправянето на потърпевшите с бедствието и животът им по-късно “, сподели в умозаключение Ивайло Маринов.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР