Варна се включва в кампанията Направи го за България“, организирана

...
Варна се включва в кампанията Направи го за България“, организирана
Коментари Харесай

Във Варна кръщават 40 бебета в кампанията „Направи го за България“

Варна се включва в акцията „ Направи го за България “, проведена от „ Движение за национална идея “ (ДНК), в границите на която ще бъдат кръстени 1000 бебета по едно и също време. Инициативата ще се организира на 22-ри октомври в 10 града и е под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна черква. Родителите-участници могат да избират за кръстници свои близки, както и известните лица на събитието, измежду които Славена Вътова, Александър Сано, Део, Владо Николов, Хилда Казасян, Антон Хекимян.

Във Варна тържеството ще стартира в 11ч. в Катедралния храм „ Св. Успение Богородично “, където ще бъдат кръстени 40 деца, заченати през 2016г. Пет от фамилиите са избрали за кръстник на децата си кметът Иван Портних, други са предпочели доктор Милен Врабевски и Ивайла Бакалова, оповестиха от „Движение за национална кауза“. Българската православна черква ще освободи участниците в кръщенето от наложителната такса за ритуала и ще подари безплатно кръщелните свидетелства.

Националното кръщене бележи финала на акцията за поощряване на раждаемостта, в границите на която за всяка споделена бременност ДНК обезпечава най-малко 1 лев на фондация „ Искам бебе“ в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР