Варна се представи на пет международни туристически изложения от началото

...
Варна се представи на пет международни туристически изложения от началото
Коментари Харесай

Варна се представи на пет международни изложения през януари

Варна се показа на пет интернационалните туристически изложби от началото на годината във Виена, Щутгарт, Цюрих, Истанбул и Братислава. По време на туристическите тържища са показани новите рекламни материали на Община Варна - тематични дипляни, на 5 езика, които показват опциите за морски, ваканционен, културен, SPA, състезателен, събитиен и еко туризъм. Представена е и новата имидж листовка с измененията, настъпили в града през последните две години, оповестиха от дирекция " Туризъм " към Община Варна.
Курортите по родното Черноморие и информацията за забележителностите във Варна са провокирали интереса на посетителите във Виена. Положителен резултат за самостоятелните пътувания оказва и ежедневната целогодишна линия Варна- Виена на австрийския транспортьор, както и откриването на директна такава от нискобюджетната Wizz Air на 28 април тази година. Няколко огромни туроператора (TUI, Billa, Der Touristik, Reisen.at и FTI Reisen) предлагаха туристически пакети за северното Черноморие, главно на курорта Златни пясъци, с директни полети до Варна от Виена, Граац, Залцбург и Линц. Чартърните им стратегии започват от началото на май доникъде на месец октомври, показват от дирекция " Туризъм ".

Семейства с деца са били преобладаващите гости на " CMT " - Щутгарт, където се организира юбилейното 50-то издание на най-мащабното туристическо ревю освен в Германия, само че и в Европа. Голяма част посетителите са употребили ранните понижения, годни до 31-ви януари и се интересуват от спомагателна информация за благоприятни условия за еднодневни екскурзии и развлечения в региона на Варна. 

В Цюрих доста от туристите са се интересуват от опциите да посетят българското Черноморие самостоятелно. Представена им е опцията да употребяват нискотарифния транспортьор Wizz Air, който свързва целогодишно Варна с немския град Меминген. През летния сезон от средата на май до края на септември туроператорите имат чартърна стратегия с директни полети от Цюрих и Берн до Варна и Бургас.

Варна взе участие за шести път в ревюто в Истанбул, където българският щанд се радва на голяма посещаемост, в това число от заселници, които се интересуват от всички благоприятни условия за пътешестване и туризъм - спа, еко, културно-исторически и други Турският пазар бележи растеж последните години като за 2017 година нарастването е над 20 % за страната, а за дестинация Варна растежът е 8% на полетите по отношение на предходната година.

За повторно Община Варна се показа и на интернационалното туристическо ревю в Братислава. Посетителите се интересували от опциите за вело, къмпинг, рафтинг туризъм и юношески лагери.

Организаторите са обезпечили и посещаване на борсата за доста възпитаници и студенти от профилирани образователни заведения, свързани с туристическия бизнес.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР