Варна. Съболезнователен адрес до роднините и близките на Иван Станчов

...
Варна. Съболезнователен адрес до роднините и близките на Иван Станчов
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних изпрати съболезнователен адрес до близките на Иван Станчов

Варна. Съболезнователен адрес до роднините и околните на Иван Станчов - посланик, изтъкнат държавник и почетен жител, изпрати кметът на Варна Иван Портних, оповестиха от пресцентъра на Община Варна .

" Г-н Иван Станчов постоянно е имал особено отношение към нашия град и с доста сила, благотворителност и безрезервност работеше за развиване на демократичните процеси, за основаване на една устойчива и виновна обществена политика към най-уязвимите наши съграждани. Варна постоянно ще помни неговата благотворителна активност и дейната работа на учредените от него фондация " Карин дом " и дом " Гаврош ", които сложиха ново начало в връзките ни към децата без дом и със характерни потребности. Иван Станчов бе въодушевяващ човек, който умееше по несравним метод да сплотява хората за разнообразни дела! Поклон пред светлата му памет “, се споделя в съболезнователния адрес.

Иван Станчов е роден на 1 април 1929 година в гр. София. Той е наследник на Иван Димитров Станчов и на Марион Мичъл Станчов, внук на дипломата Димитър Янев Станчов. През 1991 година Иван Станчов е назначен за дипломат на Република България във Англия и за първи български дипломат в Република Ирландия. Той е притежател на редица награди - специфичната премия на Български Дарителски Форум за персона съдействала за развиването на филантропията в България 2013; Награда за принос към българските учебни заведения в чужбина 2011; Награда „ Златна ябълка ” 2011 за принос към живота и благосъстоятелността на българските деца; Орден „ Стара планина ” първа степен за извънредно огромни заслуги към Република България (2010); Българин на годината 2009, Виена (Австрия); „ Шуменски университет ” – докторска степен (Д-р Хонорис Кауза) 2008; Сертификат – Фондация „ Помогни на нуждаещите се ” (2008); Кавалер на италианския медал за взаимност (2006); Носител на ордена на Големият кръст на Рио Бранко (Бразилия) 2002; почетен жител на гр. Свищов (България) 2000; почетен жител на гр. Варна (България) 1999; джентълмен на ордена на почетния легион на Франция (1995); орден за отличие (армията на САЩ) 1995.

По самодейност на " Карин дом " и на Община Варна, през днешния ден следобяд в постройката на общината до Информационния център ще бъде сложена книга за съболезнования. Тя е разположение до края на утрешния ден.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР