Варна. Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на

...
Варна. Председателят на Съвета на директорите и изпълнителен директор на
Коментари Харесай

Клиниката по УНГ болести към УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна получи апаратура като дарение

Варна. Председателят на Съвета на шефовете и изпълнителен шеф на компания „ РУД - Варна " АД Живко Вълчанов подари на Клиниката по ушни, носни и гърлени заболявания в УМБАЛ „ Св. Марина " - Варна набор за ендоскопски интервенции на горни дихателни пътища при новородени и деца, оповестиха от пресцентъра на Медицински университет – Варна . Дарението бе признато от изпълнителния шеф на болничното заведение проф. доктор Силва Андонова и от началника на Клиниката по УНГ заболявания доцент доктор Николай Сапунджиев.

Финият инструментариум дава опция на експертите от УМБАЛ „ Св. Марина " да правят повече интервенции и да лекуват все по-сложни случаи, които досега се лекуваха в чужбина. Основно преимущество на хирургичните принадлежности е, че накрайниците са извънредно фини и с тях могат да се правят ендоскопски интервенции при дребни деца и даже при новородени.

С тях лекарите ще могат да правят точно характерни ендоскопски микроинвазивни интервенции в региона на горните дихателни пътища при разнообразни болести на гласните връзки, носа и фаринкса, папиломатоза, вродени болести на ларинкса, ларингомалация, хемангиоми на дихателните пътища и други. Инструментите са с най-високо качество от водещия в международен мащаб немски производител.

В последните години интердисциплинарният екип оториноларинголози, педиатри, микропедиатри, анестезиолози на университетската болница утвърди реномето ѝ на водещ център в България за лекуване на тежки случай при новородени и деца в региона на дихателните пътища и УНГ-органите. Клиниката има построени съдействия с академични клиники от Щутгарт, Марбург, Франкфурт и други. Новият инструментариум от великодушното подаяние ще даде опция за разширение не хирургичния набор и в допълнение възстановяване на грижата за най-малките пациенти.
„ Преди, фамилиите на дребните пациенти, имащи потребност от сходна хирургия, бяха принудени да търсят помощ и лекуване по разнообразни пътища в чужбина. Сега последователно те остават към този момент при нас.

Изказваме признателност за този подарък за най-малките. Новият инструментариум дава една качествено нова алтернатива за лекуване на новородени, кърмачета и дребни деца с УНГ болести, която дръзвам да кажа, е неповторима за страната ни ", сподели доцент доктор Николай Сапунджиев, шеф Клиника по УНГ заболявания при УМБАЛ „ Св. Марина " -Варна.

От по-малко от година Клиниката по УНГ заболявания разполага и с мултифункционален операционен микроскоп от най-ново потомство. Апаратът разполага с чудесно осветяване в операционното поле, постоянна балансировка, оптична система за увеличение в подробност на облика и доста добра дълбочина на фокуса във финните структури. Новият инструментариум от дарението и микроскопът дават цялостен комфорт на експертите да дават лечебна активност на високо равнище, а на пациентите - да получат качествено лекуване.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР