Варна. Повече от час продължи публичната онлайн лекция на Елена

...
Варна. Повече от час продължи публичната онлайн лекция на Елена
Коментари Харесай

Публична лекция на Председателя на Административен съд – Варна

Варна. Повече от час продължи обществената онлайн лекция на Елена Янакиева - Председател на Административен съд - Варна на тематика: „ Дейността на Административен съд - Варна през 15-те години на съществуването му “, оповестиха от съда. Лекцията мина при огромен интерес от страна на студенти от Икономически университет – Варна, преподаватели, чиновници, възпитаници и посетители от други висши образователни заведения.

В своето ревю, Председателят на съда срещна аудиторията с историята на основаването на Административен съд – Варна, с обсега на правосъдния му регион и работата на съда през 15-те години от неговото действие, като означи, че през миналите години са прегледани над 40 000 дела; с практиката на Административен съд – Варна в подтекста на промените на законодателството и отражение на практиката на съда върху публичните връзки. Съдия Янакиева отдели особено внимание на работата на съда в посока повишение правната просвета на младежите и връзките на съда с обществеността, както и на преюдициалните запитвания от Административен съд – Варна / 36 на брой /, които са дали отражение върху практиката на съдилищата на страни от Европейския съюз.

Лекцията на Председателя на съда е част от лекциите, които съдии от Административен съд – Варна изнасят пред студенти от ИУ – Варна под надпис “15 години правосъдие по Административнопроцесуален кодекс “ и са включени в събитията, отдадени на 15-годишнината от основаването на Административен съд – Варна.
През месеците май и юни предстоят още взаимни начинания с Икономически университет – Варна, измежду които срещи на студенти и възпитаници със съдии и чиновници, които са работили в съда, под надпис „ Живите книги “, както и провеждането на 15 юни на Национална кръгла маса на тематика „ 15 години административно правосъдие в България – проблеми и вероятности “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР