Варна. Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, председател на

...
Варна. Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, председател на
Коментари Харесай

Община Варна с награда от Съюза на слепите по повод 100-годишен юбилей

Варна. Почетен плакет на кмета получи Христо Шипанов, ръководител на Регионалната организация на Съюза на слепите във Варна във връзка 100 години от основаването на организацията, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . " Впечатляващо е дълголетното партньорство сред Вашата организация и Община Варна за образуването на обществената политика за хората със характерни потребности. Благодаря Ви за силата и за приноса към икономическия и духовния живот на града. Уверен съм, че дружно ще продължим да работим все по този начин интензивно за обезпечаване на налична градска среда, качествени здравни, просветителни и обществени услуги, в интерес на хората в неравностойно състояние ", обърна се към него кметът Иван Портних.

Христо Шипанов от своя страна връчи на кмета плакет, в символ на почитание и признателност за поддръжката. " Варна е една от водещите общини в обществената политика в България и има съществени обичаи в тази област. Надяваме се и в бъдеще да продължим нашето съдействие в поддръжка на хора с увреждания в града “, добави Христо Шипанов.
Община Варна поддържа незрящите лица посредством Център за обществена рехабилитация и интеграция на хора с повредено зрение, който е с потенциал 40 места. Това е комплекс от обществени услуги, свързани с осъществяване на рехабилитация, обществено правни съвещания, просветително и професионално образование и насочване, правене и реализиране на самостоятелни стратегии за обществено включване.

Предоставянето на услугата цели поддръжка на самостоятелното развиване, поддържане и придобиване на нови качества и автономия на лица с разнообразни тип и степен на увреждане на зрението, посредством целенасочени действия за интеграция и предварителна защита на общественото изключване. Услугата включва разнородни консултативни, лечебни и рехабилитационни действия, ориентирани към основаване, поддържане и разширение на обществените умения, както и образование за водене на независим метод на живот.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР