Варна. По внесен в съда от Окръжна прокуратура - Варна

...
Варна. По внесен в съда от Окръжна прокуратура - Варна
Коментари Харесай

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна съдът постанови наказание от 6 години „лишаване от свобода“ за мъж, извършил грабеж при условията на опасен рецидив

Варна. По импортиран в съда от Окръжна прокуратура - Варна обвинителен акт, беше постановена присъда „ отнемане от независимост “ за период от 6 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване по отношение на 35-годишен варненец, направил обир на непознати движими движимости и пари с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ и заплашване, при изискванията на рисков рецидив. Б.М. бил притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 по отношение на член 198, алинея 1, прочие 1 и 2 от Наказателен кодекс, оповестиха от прокуратурата.

В ранните часове на 11 против 12 октомври 2018 година, подсъдимият срещнал чужд мъж на бензиностанция покрай Автогара – Варна. Той го заговорил, в началото изискал цигара, а по-късно помолил за 10 лв., с които обяснил, че ще си купи опиати. Набелязаният за жертва чужд не отказал и даже не желал да му бъдат върнати парите, като обяснил, че чака рейс и скоро ще отпътува. Разбирайки, че потърпевшият разполага с пари, Б.М. го подканил да отидат до дома му, обяснявайки че се намира близо, с цел да прекарат там оставащото до идването на рейса време. Без да осъзнава възможните последствия от това, мъжът се съгласил.

Двамата мъже влезнали в стаята, употребена от домакина. Там те почнали да пушат цигари, а подсъдимият използвал и купения на път опиат. Малко по-късно той почнал да се държи жестоко. Поискал потърпевшия да му даде всичките си скъпи движимости, което той отказал. Последвали няколко удара, които Б.М. нанесъл на своя „ посетител “, както и закани към него. След като пребъркал джобовете му и не намерил скъпи движимости, подсъдимият взел портфейл, в който имало 200 лв., взел и два телефона и други персонални движимости на пострадалия, намиращи се в раницата му. От китката на ръката му, Б.М. свалил часовник, а от врата му ланец от доблестен метал. След това изгонил потърпевшия.

35-годишният мъж е прочут на органите на реда, има голям брой престъпни прояви и е осъждан неведнъж за разнообразни закононарушения.
Решението на Окръжен съд - Варна предстои на митинг и обжалване пред Варненския апелативен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР