Варна. Първата ревизия на туморна колянна става бе извършена днес

...
Варна. Първата ревизия на туморна колянна става бе извършена днес
Коментари Харесай

В МБАЛ „Света Анна – Варна“ направиха първата ревизия на туморна колянна става

Варна. Първата проверка на туморна колянна става бе осъществена през днешния ден в бранша по ендопротезиране към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „ Света Анна – Варна “, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение .
Под управлението на проф. Любен Стоков, водещ експерт по туморни протези у нас, в операционната влязоха ръководителят на Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „ Света Анна – Варна “ доцент Пламен Минчев и доцент Мартин Бърнев.

Пациентката – жена на 76 години, е с гигантоклетъчен израстък на бедрената кост, в доста нападателен етап, довел до цялостно разрушение на костта в долната част на бедрото. В разследване на това е настъпило строшаване, поради което пациентката е потърсила профилирана помощ. След обстойни клинични и образни проучвания, екипът, управителен от проф. Стоков предприе интервенцията, която е първа по рода си на територията на Варна.

„ Извършено бе унищожаване на тумора, посредством премахване долната част на бедрото и заместването й с самостоятелна туморна реконструктивна ендопротеза със промяна на колянната става. Операцията мина сполучливо. Пациентката е добре и има действителни шансове още на следващия ден да бъде вертикализирана и да стартира оживление “ разяснява след края на интервенцията проф. Стоков.
Водещият в туморното протезиране експерт бе безапелационен, че базата и експертите в МБАЛ „ Света Анна – Варна “ разполагат с всичко належащо за осъществяване на сходни редки интервенции.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР