Варна. От летния семестър на учебната 2020/2021 учебна година, в

...
Варна. От летния семестър на учебната 2020/2021 учебна година, в
Коментари Харесай

Медицински университет - Варна провежда единственото в България обучение по модул “Роботизирана хирургия”

Варна. От летния учебен срок на образователната 2020/2021 образователна година, в образователния проект на Медицински университет-Варна, за образование по хирургия беше въведен модул за образование на тематика “Въведение в роботизираната хирургия ”. Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Обучението е само в България за студенти по Медицина и се реализира върху роботизирана система Da Vinci Xi. Роботът в закупен по план BG05M2OP001-1.002-0010-C03 „ Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия “, финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ и Европейски фонд за районно развити.

В МУ-Варна следва въвеждане на Свободно избираема дисциплинираност “Въведение в роботизираната хирургия ” за студентите от 3ти до 5ти курс, както и включване в стажантската процедура на студенти от 6ти курс.

Според заповед на ректора на МУ-Варна проф. Валентин Игнатов от 04.02.2021 година практическите занятия се организират присъствено при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения, наложени от министерството на опазването на здравето. Благодарение на нея огромна част от студентите се завърнаха в образователните зали.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР