Варна. От 18.00 часа ще се състои инициативата “Cardiac Transplantation

...
Варна. От 18.00 часа ще се състои инициативата “Cardiac Transplantation
Коментари Харесай

Гост-лектор от Италия ще изнесе публична лекция за сърдечните трансплантации в Медицински университет - Варна

Варна. От 18.00 часа ще се състои самодейността “Cardiac Transplantation in the Heart of the Mediterranean Sea ”, оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Събитието ще се организира в границите на план TranStem и Биомедицински конгрес 31 (2020-2021), проведен от Медицински университет – Варна и Българското сдружение по клетъчна биология.

Гост-лектор ще бъде доктор Серджио Сиаца, координатор на стратегиите за сърдечни трансплантации и вентрикуларни асистиращи устройства от Средиземноморския институт по трансплантации и съвременни лечения в Палермо, Италия. Той ще опише резултатите, получени за 15 години развиване и активност на Програмата за сърдечна трансплантация в Средиземноморския институт за трансплантации и съвременни лечения.

„ От зората на кардиохирургичните трансплантации през 60-те години на предишния век, здравната грижа за пациенти със сърдечни трансплантации се управлява от опита на обособените клиницисти. Въпреки многото достижения в хирургичните техники, диагностичните подходи и имуносупресивните тактики, оцеляването след сърдечна трансплантация е лимитирано от развиването на сърдечна алографт васкулопатия и от неподходящите резултати на имуносупресията “, разяснява доктор Серджио Сиаца.

Поканени да вземат участие в събитието са всички студенти, докторанти и преподаватели на МУ - Варна с ползи в региона на кардиохирургията, сърдечните трансплантации и кардиологията.
Събитието ще се организира напълно онлайн.

Проект TranStem е финансиран от ЕК по стратегия Хоризонт 2020. Проектът цели да издигне научните проучвания в региона на стволови кафези на Университета и в района до международните нива. Проекът реализира научни разработки, фокусирани както върху фундаментални проучвания на стволови кафези, по този начин и върху клиничното им приложение за диагностични и лечебни цели. Към Научноизследователския институт в МУ-Варна е основана изследователска група от изтъкнати учени в региона на транслационната биология на стволовите кафези, ръководена от доктор Манлио Винчигуера, д.м.

„ Биомедицински конгрес " е серия от лекции в областта на продължаващото здравно обучение, които се организират в границите на съответния образователен учебен срок. Негов основател е проф. Георги Чалдъков, някогашен учител в МУ - Варна и сегашен ръководител на Българското сдружение по клетъчна биология. Вече близо 25 години гост-лекторите на Биомедицинския конгрес обогатяват познанията и уменията на студентите по медицина в МУ - Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР