Варна. Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Т.С.

...
Варна. Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 50-годишния Т.С.
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд обвиняем за причиняване на смърт в пътен инцидент, предизвикан след шофиране в нетрезво състояние

Варна. Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 50-годишния Т.С. за причиняване на гибел по несъобразителност в пътно – транспортно произшествие, като действието е осъществено в пияно положение - закононарушение по чл.343, ал.3, пр.1, б. „ б “, пр.1 по отношение на ал.1, б. „ в “ по отношение на чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от Окръжна прокуратура – Варна.
На 2 април 2021 година, към 13:00 часа, в с. Стожер, обл. Добрич, обвиненият използвал алкохол, качил се в персоналния си автомобил и потеглил. Той карал нападателно и с висока скорост из улиците на селото. Полицейският патрул, дошъл на място, забелязал автомобила на Т.С. и опитал да го спре. Той не се подчинил, траял да кара с доста висока скорост по основния път в посока град Варна. Полицаите го последвал, като се движел на отдалеченост за да не провокират ПТП. Подаден бил сигнал до ОД Министерство на вътрешните работи – Варна, на чиято територия навлязъл обвиненият.
В същия сектор от пътя, само че в посока към град Добрич, се е движел различен лек автомобил. При приближаването му, без причина, обвиненият внезапно навлязъл в лентата му за придвижване и го блъснал. След удара двата автомобила били доста деформирани.
Пристигналият на място медицинския екип открил, че лидерът на втората кола е умрял. Т.С. бил изведен от автомобила си и превозен до болнично заведение, където бил настанен за лекуване.
От осъществената съдебно-медицинска експертиза станало ясно, че повода за гибелта на втория лидер била тежката комбинирана контузия гърди, стомах, крака. Констатирана била директна причинно - следствена връзка сред травматичните увреждания, резултат от пътния случай, и настъпилия смъртен излаз.
От заключението на правосъдно – химичната експертиза станало ясно, че все още на ПТП, обвиненият бил в пияно положение с централизация на алкохол в кръвта от 0,89 промила.
Предстои делото против 50-годишния мъж да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР