Варна носи предприемачески дух и голям потенциал за развитие на

...
Варна носи предприемачески дух и голям потенциал за развитие на
Коментари Харесай

Кметът Коцев: Варна носи предприемачески дух и голям потенциал за развитие на бизнеса

Варна носи предприемачески дух и огромен капацитет за развиване на бизнеса. Искаме да осигурим на варненци освен един хубав и чист град, само че и един разрастващ се град, в който младежите да живеят умерено, да имат положително обучение и качествени благоприятни условия за основаване на нов бизнес. С тези думи кметът на Варна Благомир Коцев откри националната акция " Пътят на бизнесмена “, проведена от София Тех Парк.

За качествената подготовката на сполучливи бизнесмени в нашето общество са нужни съответни и подкрепящи политики, стойностна подготовка и обучение, както и подобаваща среда, сподели още кметът Коцев. Той акцентира, че екипът му е насочил старания в развиването на образованието, бизнеса, модерните и високите технологии, нововъведенията и градската среда.

В поддръжка на развиването на Варна работим интензивно за основаването на индустриална зона в града, която ще разкрие нови благоприятни условия за предприемачество и работа. Това ще притегли специалисти и компании от разнообразни сфери, уточни още кметът. Той посочи, че поддържа начинания, стимулиращи процесите по основаване и реализация на новаторски артикули и услуги, развиването на стойностни бизнес планове и развъдник на бъдещи бизнесмени.

Първото черноморско събитие в границите на акцията се организира точно във Варна, а Общината е негов хазаин. Инициативата " Пътят на бизнесмена “ се организира в 13 български града от 8-и до 20-и април. На събитието се показва инкубационната стратегия South East European Inovators Program (SEEIP). Тя е ориентирана към бизнесмени, откриватели и изобретатели, които желаят да основат своя компания, основана на научни изследвания, да комерсиализират своите разработки, както и да доразвият свои бизнес планове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР