Официалното откриване на анаеробната инсталация, която се намира село Българчево,

...
</TD
>Официалното откриване на анаеробната инсталация, която се намира село Българчево,
Коментари Харесай

Вижте как изглежда новата анаеробна инсталация на Благоевград, Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево

Официалното разкриване на анаеробната апаратура, която се намира село Българчево, околност Цалините, е към този момент факт . Както към този момент заяви Blagoevgrad24.bg  тя ще обслужва общо

Припомняме, че през 2021 година с публична гала " Първа копка “ в Благоевград стартираха дейностите по план " Проектиране и създаване на анаеробна апаратура за разделно събрани биоразградими боклуци за районна система за ръководство на отпадъците на Регион Благоевград “. Проектът е по предпочитана ос 2 " Отпадъци “ на Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година “. Бенефициент по плана е Община Благоевград и той се извършва в партньорство с общините Симитли, Рила, Кочериново и Бобошево.

Главната цел на плана е понижаване на количеството на депонираните боклуци посредством създаване и въвеждане в употреба на анаеробна апаратура за разделно събрани, биоразградими боклуци и поощряване на тяхното преработване и оползотворяване, образуване на разделно събиране, култивиране и отнасяне по безвреден за околната среда метод. Инсталацията ще работи по метода на суха метанизация с потенциал 1 5819 т/годишно.

Днес, след отслужването на водосвет от отец Антон Шавулев от храм " Въведение Богородично “ – Благоевград и прерязване на лентата на обекта присъстващите имаха опцията да прегледат новата система.

Снимки може да видите в галерията към новината!
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР