Варна. Над 50 участници от България, Дания и Русия вече

...
Варна. Над 50 участници от България, Дания и Русия вече
Коментари Харесай

Над 50 участници вече се регистрираха за маратона Галата - Варна

Варна. Над 50 участници от България, Дания и Русия към този момент се записаха онлайн за маратона Галата – Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . 81-ото издание на проявата е на 1 август, неделя. Срокът за регистрация изтича на 29 юли.

Организатори на маратона са Военноморски сили на Република България България, Община Варна и ПСК „ Черно море “.
В 81-вия обичаен интернационален плувен маратон нос Галата – Варна могат да вземат участие жители и посетители на Варна от страната и чужбина, родени преди 2009 година

Регистрацията на участниците се прави единствено и само в уеб страницата на маратона най-късно до 29.07.2021 година След тази дата онлайн платформата се затваря.

Всеки участник би трябвало да е минал предсъстезателен медицински обзор не по-рано от 3 дни преди старта (извършен най-рано на 29.07.2020 г.). Прегледът се удостоверява със подобаващ документ, който се показва за инспекция преди старта.

Всеки участник подписва декларация по пример, оповестена в уеб страницата на маратона. Декларацията се разпечатва, подписва и показва на старта. За плувците под 18 година декларацията се подписва от родител.

Всеки участник подписва декларация – единодушие за даване и обработка на персоналните данни, оповестена в уеб страницата на маратона. Организаторите подсигуряват, че данните ще се употребяват единствено за задачите на маратона.

Новото рибарско пристанище „ Карантината “ е сборният пункт на маратона Галата – Варна 2021. Миналата година участниците се събраха пред паметника в едноименната околност. Входът на пристанището е тъкмо против паметника.

За облекчение на плувците, които нямат превоз, във времето от 7,00 до 8,00 ч на период от 10 минути от Катедралата ще потегля по един специфичен рейс, обозначен с осведомителна табела за маратона.

Заявката за присъединяване е от 6,30 до 9,00 ч.

Стартът ще бъде даден в 9,30 ч след инструктаж.
Участието е самостоятелно.

Разстоянието може да бъде преплувано със свободно определен жанр, само че без никакви помощни средства.

По време на плуването не се позволява приемането на каквито и да е хранителни, питейни, медикаментозни и други средства.

90 минути след първия дошъл на финала маратонът публично се затваря и участниците са длъжни да изоставен трасето, като се качат в съпровождащите плавателни средства.
Всеки участник е задължен да съблюдава ограниченията за сигурност, наложени от епидемиологичната конюнктура в страната към датата на осъществяване на маратона.

Съдиите от лодките поправят участниците при положение на по-големи отклонения от маршрута.
Състезатели, които се нуждаят от здравна или друга помощ или желаят да прекратят плуването, наложително би трябвало да дадат знак с неведнъж придвижване с изпъната ръка на ляво и дясно.

Всички, преплували дистанцията от нос Галата до Варна в избраното време, получават: закуска и напитка, уверение за сполучливо преплуване и фланелка.
При несъответствуващи метеорологични условия, уредниците си резервират правото да отсрочат проявата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР