Варна. На 17 декември от 17.00 часа на Сцена Ротонда,

...
Варна. На 17 декември от 17.00 часа на Сцена Ротонда,
Коментари Харесай

Във Варна ще се състои премиерата на книгата „Полъх от ангели“ от Найден Тодоров

Варна. На 17 декември от 17.00 часа на Сцена Ротонда, преди първия от трите Коледни концерта на Държавна опера - Варна, които Маестро Найден Тодоров ще дирижира в границите на XXII Коледен музикален фестивал, ще бъде показана книгата му с фентъзи разкази „ Полъх от ангели “, изд. „ Колибри “ 2021. Модератор Виолета Тончева, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна .
Известният български диригент и културен управител Найден Тодоров е роден в Пловдив през 1974 година Музикалното си обучение получава във Виена, която във времето се трансформира в негов втори дом. Работил е в Израел, дирижирал е десетки сформира по целия свят. В България креативният му път е обвързван с Пловдивската филхармония, Русенската опера и Софийската филхармония, чийто шеф е от 2017 година Пламенен обожател на фантастиката и фентъзи жанра, Найден Тодоров е и разпален геймър. Професията му на диригент допуска голям брой полети, по време на които се раждат и разказите на „ Полъх от ангели “.

Анотация
Съществуват ли светове оттатък границата на забележимата действителност? Има ли сили, чиито превъплъщения са измежду нас и имат способността да направляват живота ни и да проникват в бъдещето? Какви знаци за себе си дават хората?
В сборника с разкази фантастичните истории за ангели и роботи, за хора, дарени с умеенето да поправят събитията или да се вселяват в телата на мъртвите, с цел да продължат делата им, за магическа цигулка в ръцете на млади музиканти, за диригентската палка, която прониква в душите на музикантите и по този начин сътворява пленителна музика...
Тези невидими спътници постоянно ни изправят пред избори, просветляват съзнанието ни, включват ни в комплицирани алтернативи за ориста на човешкия свят. Свят, изпълнен с паника и трагични обрати, само че извърнат към светлината, докосван от крилете на ангели.

Палката
„ Диригентската палка изразходва времето на твоя живот, с цел да живее. Когато я използваш, би трябвало да насочваш вниманието си не към придвижванията на хората в оркестъра, а към звука и неговия източник. Трябва да погледнеш непосредствено в душите на музикантите. Да чуеш пулсацията на сърцата им и да станеш част от нея. След това те ще те последват и ще можеш да рисуваш с помощта им всевъзможни картини от звуци. Докато имаш достъп до душите на музикантите, всяка тяхна болежка ще се трансформира в твоя. И не е казано какъв брой дълго ще издържи сърцето ти на тази болежка. “
Откъс от описа „ Палката “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР