Варна. На 17 декември 2021 г. в Щаба на Военноморските

...
Варна. На 17 декември 2021 г. в Щаба на Военноморските
Коментари Харесай

Най-добрите военни моряци за 2021 година получиха награди от списание “Клуб Океан”

Варна. На 17 декември 2021 година в Щаба на Военноморските сили, при строго съблюдаване на противоепидемичните ограничения по отношение на пандемията Коронавирус 19, за деветнадесети път бяха връчени обичайните годишни награди на редакцията на националното морско списание „ Клуб Океан ” за най-хубав корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и граждански чиновник от Военноморски сили. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили на Р. България . В началото на церемонията командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов се обърна към персоналния състав с думите:

„ Изключително значим и виновен миг за флота са провежданите организационно-щатни промени, работата по които ще продължи и през идната година.
През 2021 година това което беше планувано и заложено успяхме да осъществим, по тази причина флотът може да върви умерено напред с гордо изправена глава.
Военните моряци демонстрираха, че са подготвени да работят и могат да извършват необятен кръг задания от доста по-разнороден темперамент.

С началото на разкроя на стоманата за многофункционалните модулни патрулни кораби стартира реализирането на контракта за градежа на новите фрегати в доста по-осезаем тип. Това ни радва, само че би трябвало и да помним, че пред нас стои голямото предизвикателство договорът и усвояването на новата техника да бъдат доведени до сполучлив край “.
Носители на влиятелните награди, номинирани от командването на Военноморски сили, тази година в другите категории станаха:

Екипаж на годината: екипажа на минен ловджия „ Цибър ” с пълководец капитан ІIІ сан Мирослав Добрев от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби.
Офицер на годината: Капитан І сан Атанас Георгиев Змийчаров – заместител - шеф на Щаба по ресурсите на Военноморски сили.

Старшина на годината: Офицерски претендент 2 клас Андрей Петров Петров – Командир на моторен катер в „ Аварийно избавителен отряд ” в Дивизион кораби със спомагателно назначениe – Варна.

Матрос на годината: Ефрейтор Костадин Димитров Костадинов – „ Командир на поделение за радиационно и химическо разузнаване ” в Гл. РИЦ за нуклеарна химическа и биологическа отбрана в Морски действен център.

Цивилен чиновник на годината: Цивилен чиновник Атанаска Стоева Узунова – Главен счетоводител във „ Финансова работа ” на Флотилия бойни и спомагателни кораби - Военноморски сили
Наградите бяха връчени от командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.

С почетна адмиралтейска грамота контраадмирал Михайлов удостои господин Иван Иванов. Грамотата е израз на благодарността на Командването за съпричастността и поддръжката на господин Иванов към активността на Военноморски сили, за професионалното подпомагане и помощта за техническото обезпечаване на аварийно-спасителните и издирвателни интервенции, които извършва флота и по случай неговият 70-годишен празник.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР