Варна. На 12-ти ноември в Пункт за базиране Варна се

...
Варна. На 12-ти ноември в Пункт за базиране Варна се
Коментари Харесай

124 години от създаването на Военноморска база Варна и празника на пункт за базиране Варна

Варна. На 12-ти ноември в Пункт за базиране Варна се състоя гала за отбелязване на 124-та годишнина от основаването на Военноморска база Варна и празника на Пункт за базиране Варна. Това оповестиха от пресцентъра на Военноморските сили на Р. България

На празника на най-старото ни флотско формирование, което справедливо е наречено „ цитаделата на българския боен флот ”, участваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на щаба на Военноморските сили капитан І сан Камен Кукуров, заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І сан Ваньо Мусински, офицери от командването на Военноморските сили и командирите на дислоцираните във Варна корабни формирования.

След церемонията по тържествено повдигане на националното знаме командирът на Пункт за базиране Варна капитан І сан Тодор Богданов с малко слово очерта нелесната, изпълнена с заслужен труд година, през която застаналите в строя военнослужещи и цивилни чиновници с чест извършиха своите задания, и връчи грамоти на заслужилите.

Със своя заповед контраадмирал Михайлов награди отличили се с труда и достиженията си през годината военнослужещи и цивилни чиновници, като изрази своята признателност към безрезервната моряшка работа, високата професионална подготовка и отговорност на офицерите, старшините, матросите и цивилните чиновници от Пункт за базиране Варна.

От името на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, капитан І сан Мусински удостои с грамоти заслужили военнослужещи.

Капитан І сан Богданов връчи купи на спечелилите в извършения в навечерието на празника шампионат по тенис на корт.

Тържественото отбелязване на 124-та годишнина на Военноморска база Варна и празника на пункта за базиране приключи с обща фотография.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР