Варна. Мултимедийният концерт Да докоснем Португалия!“, посветен на закриването на

...
Варна. Мултимедийният концерт Да докоснем Португалия!“, посветен на закриването на
Коментари Харесай

Мултимедиен концерт „Да докоснем Португалия“ ще се проведе във Варна

Варна. Мултимедийният концерт „ Да докоснем Португалия! “, отдаден на закриването на португалското председателство на Съвета на Европейския съюз, ще се организира на 12 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център. Организатори са Община Варна и " Елит Проджектс Мениджмънт " с поддръжката на Посолството на Португалия в София и Институт „ Камойш ”. Почетен посетител на събитието ще бъде ръководителят на Института „ Камойш “ в София Анаиза Гордино, която е и преподавател по португалски език и просвета в Софийския университет " Св. Климент Охридски " и във Великотърновския университет " Св. св. Кирил и Методий ".

Проектът е основан от трима типичен португалски реализатори с блестяща интернационална кариера – пианистът Жоао Вашко, цигуларката Ан Виторино Д’Алмейда и кларинетистът Луиш Гомеш. Той е микс от стилистичен и артистичен кросоувър, въодушевен от голяма обич към обичайното португалско изкуство. Представен е за първи път в Лисабон през април 2015 година и от този момент е дипломат на португалската музика и просвета по света.

Музиката от 10 района на Португалия ще звучи на фона на фрагменти, разкриващи естествената хубост и архитектурата на страната. Билетите са на цени от 15 до 30 лева, има и промо билети на цени от 10 до 25 лева, които се оферират се на касата на Фестивалния и конгресен център и онлайн от уеб страницата
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР