Варна. Морски клуб Приятели на морето“ – Варна приключи работата

...
Варна. Морски клуб Приятели на морето“ – Варна приключи работата
Коментари Харесай

74 младежи в неравностойно положение от Варна преминаха курсове за водолаз или водач на плавателен съд по проект Морска академия 2019-2020

Варна. Морски клуб „ Приятели на морето “ – Варна завърши работата по план " Морска академия 2019-2020 ", съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Варна . " Морска академия 2019-2020 " спомогна за консолидираното на младежите, останали без работа или с ниски приходи, в икономическия и обществен живот на обществото, посредством обезпечаване на опция за реализация в две търсени и забавни специалности.

В рамките на плана 74 младежи са минали през образования за придобиване на дееспособност " Водолаз " или " Водач на кораб до 40 БТ ".
23 от тях получиха документи и по двете морски специалности.

В рамките на плана са се провели 8 курса. Четири от тях за придобиване на дееспособност " Водолаз " и четири за придобиване на дееспособност " Водач на кораб до 40 БТ ". Сертификатите са интернационално приети.

Проектът „ МОРСКА АКАДЕМИЯ 2019 - 2020 “ се реализира с финансова поддръжка в размер на 45 530 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР