Варна. Млади жени учени в областта на природните науки от

...
Варна. Млади жени учени в областта на природните науки от
Коментари Харесай

Кандидатствайте за стипендия в националната програма „За жените в науката“

Варна. Млади дами учени в региона на естествените науки от цяла България имат опцията да аплайват за Националните стипендии по световната стратегия „ За дамите в науката ". Това оповестиха от пресцентъра на Медицински университет - Варна . Кандидатурите за състезанието могат да бъдат подавани до 31 май 2021 година, като и тази година ще бъдат присъдени 3 стипендии на стойност 5000 евро всяка.

Основните критерии, на които би трябвало да дават отговор дамите учени, с цел да аплайват по стипендиантската стратегия за 2021 година, е те да бъдат на възраст до 35 години (т.е. да не са родени преди 1 януари 1985 г.), да са докторанти или към този момент да са защитили докторска степен и да се занимават с проучвания в областта на естествените науки. Процесът на подаване на кандидатурите и извънредно банален и напълно онлайн.

Целта на програмата е посредством стипендиите да отличи научния капацитет на младите дами учени в България, да ги подтиква и насърчи да не престават да се занимават с научноизследователска активност в страната ни. Подробна информация за програмата, в това число и формулярът за кандидатстване, са налични на www.zajenitevnaukata.bg.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР