Варна. Летателният състав на морската вертолетна авиобаза Чайка“ е в

...
Варна. Летателният състав на морската вертолетна авиобаза Чайка“ е в
Коментари Харесай

Контраадмирал Митко Петев: Летателният състав на морската вертолетна авиобаза „Чайка“ е в състояние да изпълнява своите ангажименти

Варна. Летателният състав на морската вертолетна авиобаза „ Чайка “ е в положение да извършва своите задължения. Това съобщи в изявление за Радио „ Фокус ” – Варна контраадмирал Митко Петев, пълководец на Военноморските сили (ВМС). Подготовката на водачите от авиобазата бе прекратена след авиоинцидента на 9 юни, при който почина командирът на хеликоптер „ Пантер ” майор Георги Анастасов. „ Върви възобновяване на летателната подготовка на „ пантерите “, варненци сами могат да чуят и да видят, че те още веднъж са в небето. След довеждане докрай на последното упражнение, което е през днешния ден, към този момент стартират да извършват рутинните си действия по обезпечаване на аварийно-спасителното дежурство на море, както и осъществяване на задания в границите на учението „ БРИЗ 2017 “, означи контраадмирал Митко Петев.
Той добави, че следствието на авиоинцидента към този момент е завършило. „ Важното е, че психологическият стрес, който е естествен след един подобен случай, е преодолян и летателният състав на обособената морската вертолетна авиобаза е в положение да извършва своите задължения. Не са изгубили техниките по ръководството на вертолета “, съобщи контраадмирал Митко Петев.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР