Варна. Кметът на Варна Иван Портних се включи в командирските

...
Варна. Кметът на Варна Иван Портних се включи в командирските
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних участва в командирски занятия на ВВМУ

Варна. Кметът на Варна Иван Портних се включи в командирските занятия на началника на ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ флотилен адмирал Боян Медникаров, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Варна . По време на срещата кметът показа целите на Община Варна за 2021 година, като акцентира, че е планувано нарастване на средствата в сферите на образованието, опазването на здравето, обществените действия, културата, спорта.

Продължава работата по стратегическите инфраструктурни планове, измежду които разширението на бул. „ Цар Освободител “, построяването на лека градска железница, на Индустриална зона „ Варна “. Акцент беше подложен и върху важнните за района пътни артерии - построяването на Автомагистрала „ Хемус “ и проектирането на Автомагистрала „ Черно море “. Интерес провокира планът на ВиК – Варна за създаване на нова водопреносна и канализационна мрежа в селищните формирания и крайните квартали на града.

Флотилен адмирал проф. Боян Медникаров благодари за обичайно положителното съдействие сред Висшето военноморско учебно заведение и Община Варна, като удостовери поддръжката за идеята „ Варна – Град на Знанието “. Той напомни, че е в ход създаване на дълбоководен басейн за учебно-практически подготвителни цели, с финансиране, обезпечено от държавното управление.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР