Варна. Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с

...
Варна. Кметът на Варна Иван Портних се срещна днес с
Коментари Харесай

Кметът на Варна Иван Портних се срещна с посланика на Република Корея

Варна. Кметът на Варна Иван Портних се срещна през днешния ден с посланика на Република Корея Н. Пр. Ли Хо-шик, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . Това е първо посещаване на дипломата в Община Варна. Той бе придружаван от почетния консул на Корея във Варна Иво Михайлов.

Кметът срещна посланика с значимите за Варна национални и районни планове, които могат да трансформират икономическия профил на града - създаване на индустриална зона, на автомагистралите " Хемус " и " Черно море ", развиването на пристанищната зона. Подчертано бе, че положителният кадрови капацитет на морската столица се поддържа и развива от университетите в града.

Н. Пр. Ли Хо-шик показа, че ще работи за задълбочаване на районното съдействие в областите на стопанската система и културата. Той изрази убеденост, че контактите на Варна с локални институции и градове в Корея могат да бъдат развивани интензивно. По негови думи поради коронавирус пандемията доста корейски туристи са отменили пътуванията си в чужбина, само че откакто тя отмине те биха избрали да посетят Варна поради естествените забележителности и комфортната самолетна връзка през Истанбул.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР