Варна. Една от звездите на европейския и световен хандбал пристигна

...
Варна. Една от звездите на европейския и световен хандбал пристигна
Коментари Харесай

Хандбалната звезда Ласло Наги: Видях отлична организация и високо ниво във Варна

Варна. Една от звездите на европейския и международен хандбал дойде във Варна по време на Европейското състезание за юноши до 19 години. Унгарският колос Ласло Наги беше дипломат на Европейската централа (EHF) по програмата „ Respect your talent “ (RYT). Той организира едночасова среща – диалог с най-хубавите играчи от седемте отбора, участници в шампионата и им даде някой скъпи препоръки.
208 сантиметровият гард е носил екипите на грандовете Барселона и Веспрем. Печелил е два пъти Шампионската лига, EHF Cup и голям брой титли на национално равнище в Испания и Унгария. Прекрати дългата си спортна кариера през 2019 година

– Господин Наги, по какъв начин видяхте организацията на Европейското състезание по хандбал за юноши до 19 години?
– Всичко беше ужасно. В рамките дневно съумях да изгледам няколко срещи. Залата тук е превъзходна, тимовете и играчите се усещат отлично. Направих и къса обиколка на Варна. Един превъзходен град на морето, ужасно време, усмихнати хора. Много съм признателен, че EHF ме предложения на това събитие.

– Какво мислите за новото потомство хандбални очаквания?
– Те са доста надарени. Наблюдавах няколко забавни срещи. Има доста положителни играчи на тази възраст, бойци, които имат и построена ментална подготовка. Желая им доста триумфи в бъдеще и дълги спортни кариери.

– Какво е по-важно в актуалния хандбал съгласно вас – физиката, техниката или микса от двете?
– Разбира се, че съвкупността от двете. Физиката е доста значима, само че техниката и тактическата подготовка би трябвало да бъдат също на доста високо равнище.

– Ползотворна ли беше срещата Ви с гениите на това състезание?
– Разбира се. Бях доста разчувствуван за тази среща с тях и мисля, че RYT е една страхотна стратегия на EHF. Някои момчетата се включиха доста интензивно в диалога и прекарахме един добър час дружно.

– Как се чувствате като дипломат на хандбала в Европа?
– За мен е наслаждение да бъда част от плана „ Respect your talent “ на EHF. Така мога да стигна до младите гении и да им разкрия някой персонални неща от моята кариера, които могат да ги създадат по-добри състезатели.

– Доста години бяхте една от звездите на европейския и международния хандбал. Липсва ли ви спортната тръпка?
– Да, имах дълга кариера – повече от 20 години на терена, и се гордея с това. Чувствам се късметлия, тъй като не преставам да работя като дипломат на обичания хандбал и в този момент извозвам време с младите гении. Гледайки ги по какъв начин играят се връщам към моментите, в които и аз бях на терена. Хубави мемоари.

– За пръв път ли сте у нас и какво знаете за българския хандбал?
– Да, за пръв път съм в страната Ви, само че сигурно не за финален. Имам отлични взаимоотношения с президента на БФХ Росен Добрев. Както споделих към този момент, видях тук една отлична организация и високо равнище на хандбал на шампионата. От диалозите ми с Росен Добрев разбрах, че той има дълготраен план за развиването на хандбала в страната. Желая му триумф, както и на целия български хандбал.

– Какво е пожеланието Ви към младите ханбалисти?
– Да се забавляват на терена, само че и да се борят до дъно. Докато не е прозвучал последният сигнал не се предавайте. Борете се и постоянно давайте най-хубавото от себе си.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР