Варна. Днес комисар Илиян Илиев – началник на отдел Охранителна

...
Варна. Днес комисар Илиян Илиев – началник на отдел Охранителна
Коментари Харесай

В първия учебен ден във Варна са осигурени полицейски патрули, които да подпомагат движението и да осигурят безпроблемно придвижване на учениците и техните придружители

Варна. Днес комисар Илиян Илиев – шеф на отдел „ Охранителна полиция ” при ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна и началникът на бранш „ Пътна полиция ” – гл. контрольор Петко Камбуров анонсираха идната активност обвързвана с детската пътна сигурност: В интервала септември – октомври се организира обичайна акция на полицията „ Децата потеглят на учебно заведение! Да ги пазим на пътя! “, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна . По този мотив седмицата от 15 до 22 септември минава под надпис „ Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай разпоредбите! “.

Денят на предварителната защита – 21 септември е разгласен от министъра на вътрешните работи за Ден без починали на пътя и ще се организира в подтекста на Дните на сигурността на пътя на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на пътна полиция. В тази връзка от чиновници на Пътна полиция, взаимно с представители на Община Варна и кметствата, в регионите на всички образователни заведения, се прави оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, уличното осветяване, защитните огради, обезопасеността на входовете им.

Комисар Илиев добави, че са планувани профилирани полицейски интервенции в питейни и увеселителни заведения, за недопускане наличието на малолетни и малолетни в тях, както и продажбата на алкохол и тютюневи произведения на деца. Планиран е надзор на комерсиалните обекти наоколо до детски и образователни заведения за недопускане продажбата на неразрешени произведения. При нужда ще се сформират предупредителни протоколи на нарушителите. Полицейските дежурства ще имат за задача и да наблюдават за продажбата на наркотични субстанции в регионите на учебните заведения.

Десислава ВАСИЛЕВА

В първия образователен ден и по време на Седмицата за предварителна защита на детската пътна сигурност при присъствено образование и при съблюдаване на противоепидемичните ограничения ще се проведат беседи с първокласниците и техните родители за рисковете при тежки пътни катастрофи с присъединяване на деца. Ще се подчертава върху рисковите зони, пешеходни преходи и кръстовища. Служителите, подпомагащи пътното придвижване, ще контролират трафика на коли и пешеходци, за обезпечаване на безвредното секване на децата и техните придружители.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР