Варна. Днес изпълнителният директор на УМБАЛ Св. Марина“ – Варна

...
Варна. Днес изпълнителният директор на УМБАЛ Св. Марина“ – Варна
Коментари Харесай

Дървото на мира“ бе засадено в двора на УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна

Варна. Днес изпълнителният шеф на УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна проф. доктор Силва Андонова, участници в „ Пробега на мира “, олимпийската шампионка по художествена гимнастика от Токио 2021 Мадлен Радуканова и лекари засадиха в парка на болничното заведение „ Дърво на мира “ – сребрист смърч, подарен от българския екип на интернационалната щафета „ Peace run ”. До дървото бе сложена и плоча, която да припомня за положителното в живота, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение . УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна е първата болница в България, определена да стане част от международната самодейност.

Участници в Пробега на мира подариха на болничното заведение 10 картини, нарисувани от създателя, които ще бъдат сложени в детските клиники като знак на мира. " Мирът не значи неявяване на война. Мирът значи наличие на обич, естетика, задоволство и единение. “, сподели Виолета Ангелова от българската секция на Пробега, която цитира думите на духовния преподавател и създател на организацията Шри Чинмой.

Проф. Андонова одобри Факела на мира, знак на устрема към живот в кротичък и по-хармоничен свят, след което благодари от името на лекарите и управлението на болничното заведение: „ Идеята за мира и за хармонията е в душата. Особено в обстановката, в която се намираме сега – 2 години работим напрегнат и непрестанен напън, имаме потребност от естетика в душите и от мир със себе си. Благодаря, че нашата болница е определена! “

Отборът на Пробега поздрави всички присъстващи с песента „ Peace run ”, композирана от създателя Шри Чинмой, след което внесоха в болничното заведение Факела на мира.

По време на събитието в УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна олимпийската шампионка разгласи старта на самодейността „ Година на благодарността с Мадлен Радуканова “, която ще се организира във всичките 12 месеца от 2022 година. „ В тази моя самодейност всеки месец ще бъда на друго място, с цел да се срещна с деца и младежи, които имат потребност от поддръжка, от менторство, от добър образец. “, сподели Мадлен Радуканова. Инициативата ще се реализира с поддръжката на Денислава Ангелова, създател на асоциация „ Докосни дъгата “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР