Варна. 22 са отличените деца в отделните възрастови категории от

...
Варна. 22 са отличените деца в отделните възрастови категории от
Коментари Харесай

Ясни са имената на победителите в IX Национален конкурс за рисунка „ПриказкиТЕ“

Варна. 22 са отличените деца в обособените възрастови категории от тазгодишното издание на Националния конкурс за рисунка „ ПриказкиТЕ “. Журито прегледа и оцени общо 364 произведения, изпратени от 55 обитаеми места в страната. В състезанието присъединяване взеха и деца от Италия, Молдова и Испания. Това заяви Емилиян Ялъмов, уредник към ЦПЛР - Общински детски комплекс - Варна, съобщи кореспондент на Радио " Фокус " - Варна .

При Александър Абдрахманов от Детска школа за изкуства „ Тараклия “ отива Специалната премия на Кмета на Варна. Представител на същата молдовска школа печели Специалната премия на Националния замък на децата. Отличието е за Денис Войнский.

Награждаването на отличените участници ще бъде присъствено. При подобаващи метереологични условия лауреатите ще получат своите произведения на 29 май от 11 ч. на сцена „ Раковина “ в Морската гад на Варна, а при положение на неприятно време – в Концертна зала на Младежки дом. За наградените и за децата на Варна ще играе театрална натрупа " Трик-Трак ". Те ще показват постановката „ Да се хванем за ръце “.

Конкурсът се провежда от Министерството на образованието и науката, Регионално ръководство на образованието, Община Варна, ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна и Асоциация на българите по света.

Десислава ВАСИЛЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР