Върху сградата на посолството на Русия в Брюксел са разположени

...
Върху сградата на посолството на Русия в Брюксел са разположени
Коментари Харесай

Посолството на Русия в Брюксел има 17 шпионски антени според белгийски медии

Върху постройката на посолството на Русия в Брюксел са ситуирани 17 шпионски антени, оповестяват локални медии и настояват, че това е рекорден брой сходни механически средства за съветско дипломатическо посланичество в Европа.

За да поддържа шифрована връзка, посолството няма потребност от толкоз антени, само че те може да се употребяват за следене на диалози, водени по телефона и със сателитна връзка, се добавя в следствие на няколко европейски медии. Отбелязва се, че с такива антени е допустимо прехващането на известия, свързани с работата на въздухоплаването, корабоплаването, военните и полицията.

Белгийските служби за сигурност са пояснили, че употребяват криптирана връзка от 2011 година, което би трябвало да обезпечи нужната дискретност. Службите не изключват в това време технологиите да са напреднали задоволително, с цел да бъде вероятен пробив.

Отбелязва се, че броят на антените на съветското посолство в Брюксел е привлякъл вниманието на белгийското контраразузнаване и това е било доказано от министъра на правораздаването Венсан ван Кикенборн. По неговите думи е мъчно да се откри типът на оборудването, употребявано от съветското дипломатическо посланичество в страната.

Българска телеграфна агенция
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР