Върховният съд на Словакия осъди , обвинен в убийството на

...
Върховният съд на Словакия осъди , обвинен в убийството на
Коментари Харесай

Заподозреният за убийството на журналиста Ян бе осъден на 19 години затвор за измама

Върховният съд на Словакия осъди, упрекнат в убийството на проверяващия публицист, на 19 години затвор по друго дело - за машинация, съобщи ДПА.
Бившият министър на стопанската система Павол Руско получи също 19 години затвор за същата скица, включваща подправяне на скъпи бумаги на стойност от близо 70 милиона евро.
 Физическият палач на Ян Куцияк призна виновността си Физическият палач на Ян Куцияк призна виновността си
Един от четиримата обвинени, упрекнати в убийството през 2018 година на словашкия проверяващ публицист Ян Куцияк, се призна за винове...
Кочнер бе разгласен през септември за почтен по делото за убийството на Куциак заради липса на доказателства. Прокуратурата апелира присъдата.
27-годишният Ян Куциак и годеницата му Мартина Кушнирова бяха убити през 2018 година в село край столицата Братислава. По това време проверяващият публицист е пишел за хипотетични връзки сред италианска незаконна формация и хора, доближени на тогавашния министър председател на Словакия Роберт Фицо. Убийството провокира всеобщи демонстрации в страната и промяна на държавното управление без предварителни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР