Върховният съд на САЩ донесе на Google голяма победа в

...
Върховният съд на САЩ донесе на Google голяма победа в
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ спаси Google от иск на Oracle

Върховният съд на Съединени американски щати донесе на Гугъл огромна победа в, като реши, че потреблението на езика за програмиране Java за мобилната операционна система Android е „ почтена приложимост “, заяви Агенция Франс Прес, съобщи БГНЕС.

Решението беше следено от близко като основен тест за и разрешава на Гугъл да избегне изплащането на милиарди на своя софтуерен съперник.

Съдията Стивън Брейер написа в мнението на съда, че даже в случай че Гугъл употребява предпазен с авторски права материал, " обсъжданото прекопирване все пак съставлява почтена приложимост. Следователно копирането на Гугъл не е нарушило закона за авторското право. "

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Промени в системата за разширения (плъгини) на браузъра Chro...

Случаят се въртеше към това дали отбраната на авторските права би трябвало да бъде разширена до интерфейсите на приложния програмен продукт (API), битовете код, които разрешават на стратегиите и приложенията да работят дружно, и в случай че е по този начин, дали внедряването им от Гугъл е „ почтена приложимост “ на предпазени с авторски права материали.

През 2018 година обаче апелативен съд не се съгласи, като съобщи, че софтуерният интерфейс има право на отбрана за авторските права, което кара Гугъл да отнесе случая до най-висшия съд в Съединени американски щати. Oracle, която през 2010 година получи правата върху Java, когато закупи Sun Microsystems - която беше подкрепила потреблението от Гугъл на Java за Android - изиска 9 милиарда $ вреди в първичната си тъжба.

Гугъл и доста съдружници от Силициевата котловина настояват, че разширението на отбраната на авторските права върху API-тата би заплашило нововъведенията в бързо развиващия се цифров свят.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Когато в правосъдната зала се изправят колоси в региона на ИТ като Гугъл и Oracle, за всички е ясно,...

Според Гугъл успеха за Oracle би " попречила на дългогодишните упования на разработчиците на програмен продукт, че те са свободни да употребяват съществуващите компютърни софтуерни интерфейси за създаване на нови стратегии. "

Други обявиха, че Гугъл излиза посредством правосъдна победа с " кражба на интелектуална благосъстоятелност ".
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР