Върховният съд на Каталуния разреши удължаването на вечерния час в

...
Върховният съд на Каталуния разреши удължаването на вечерния час в
Коментари Харесай

Върховният съд на Каталуния разреши удължаването на вечерния час в 163 общини до 6-и август



Върховният съд на Каталуния позволи удължаването на вечерния час в 163 общини от през днешния ден до 6-и август. Мярката визира обитаеми места с над 5 000 поданици и над 400 регистрирани случая на 100 000 души.

Според Европейския център за профилактика и надзор над болесттите Калстилия Ла Манча и Мурсия са единствените испански самостоятелни райони, които не попадат в така наречен „ мрачно алена зона ”, поради малко по-нисък брой инфектирани с Covid-19, които приблизително за цялата страна са съвсем 700 на 100 000 поданици.

Един от най-засегнатите продължава да е Каталуния, където в болница са 2 208 души, 558 от които в интензивни отделения.

Смъртните случаи не престават да порастват, откакто статистиката регистрира, че единствено за последната седмица са умряли 155 души, против 17 седмично при започване на месеца.

Местните управляващи имунизират предпочитано възрастовата група от 12 до 29 години, където са най-вече новозаразените, а полицията следи всяка нощ плажовете, градските паркове и площадите за противозаконни празненства.

На фона на всичко това някогашният районен министър на опазването на здравето Алба Вергас към този момент е обвиняем за дискриминация. Делото против него е по тъжба на синдиката на испанската национална полиция, който твърди, че каталунската полиция е била имунизирана първа, а испанската е била принудена да чака по политически аргументи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР