Върховният съд на Австралия потвърди историческо съдебно решение за клевета,

...
Върховният съд на Австралия потвърди историческо съдебно решение за клевета,
Коментари Харесай

Съд в Австралия: медиите са отговорни за коментарите на читателите във Фейсбук

Върховният съд на Австралия удостовери историческо правосъдно решение за клюка, съгласно което медийните компании са " издатели " на изявления на трети страни на техните страници във Фейсбук, което ги прави виновни за клеветническите изказвания на публиката, осведоми ДПА.

Върховният съд на Австралия отхвърли жалбата на някои от най-големите медии в страната, в това число The Sydney Morning Herald и The Australian.

Бившият задържан Дилън Волър съди медийните компании във Върховния съд на Нов Южен Уелс поради мнения, оповестени от други на техните страници във Фейсбук.

Казусът обаче беше блокиран от спор дали медиите са издателите на мненията, за които Волър твърди, че са го оклеветили съгласно локалните медии.

Върховният съд постанови, че фирмите са привели причини, че " просто управляват обществена страница във Фейсбук, на която трети страни разгласяват материали ", представяйки пред Апелативния съд, че те били " по-скоро еквивалентни на доставчика на хартия за притежателя на вестник ".

Върховният съд обаче се съгласи с Апелативния съд, като дефинира, че дейностите на фирмите в " улеснение, поощряване и по този метод подкрепяне на публикуването на мнения " от консуматори на Фейсбук " ги направиха издатели на тези мнения ".

Съдът постанови, че жалбите " следва да бъдат отхвърлени с разходи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР