Върховният представител по външните работи на ЕС Жосеф Борел заяви,

...
Върховният представител по външните работи на ЕС Жосеф Борел заяви,
Коментари Харесай

The Cube: ЕС в борба с фалшивите новини

Върховният представител по външните работи на Европейски Съюз Жосеф Борел съобщи, че ще бъдат изпратени специалисти по дезинформация в офиси на Съюза по целия свят. За тази вест ще ни опише повече Мария Кръстанова в The Cube.

На обществена конференция в Брюксел, отдадена на подправените вести, висшият представител по външните работи на Европейски Съюз Жосеф Борел изнесе извънредно забавна вест. Стана ясно, че във всички офиси на Европейския съюз ще бъдат ситуирани специалисти в битката с дезинформацията, популяризирана от „ злонамерени участници, в това число Русия и Китай “.

Той добавя, че разноските, които влага Русия в основаване и разпространение на подправени вести, с цел да прокара своята позиция, всеобщо надвишават европейските вложения за противопоставяне на сходна интервенция. Това е и повода, заради която Европейски Съюз и неговите сътрудници ще разработят оперативно взаимен продан на данни и разбор на задгранични акции за дезинформация. Борел акцентира обаче, че към момента има доста хора в света, които не приказват британски и би трябвало да се откри метод за адресиране към тях на родния им език.

Доклад за заканите от манипулиране на задгранична информация и интервенция показва, че в последните си акции Русия се пробва да трансферира виновността за нахлуването си в Украйна и последствията от него върху международната стопанска система, върху Киев и западните съдружници. Изготвянето на изображения и видеоматериали са двете най-често употребявани от Русия и Китай техники за разпространяване на дезинформация, като след това те се споделят от необятен кръг от хора.

Доклада показва още, че в това време Китай уголемява тактиката си през последните години и неведнъж популяризира конспирации посредством своите дипломати и следени от страната медии. Текстът приключва с извода, че Китай потиска и бунтуващите се гласове, които биха подкопали формалния разказ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР