Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел нарече

...
Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел нарече
Коментари Харесай

ЕС за ядрената заплаха на Путин: Гигантска безотговорност

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел назова " гигантска безнаказаност " нареждането на съветския президент Владимир Путин за специфичната подготвеност на нуклеарните сили на страната му. Той обаче акцентира, че това няма да попречи на Европейски Съюз да прави каквото би трябвало.
" Само споменаването за опцията нуклеарни оръжия да бъдат употребявани, е такава гигантска безнаказаност и приказва задоволително за този, които споделя това ", съобщи Борел след края на четвъртото подред за седмицата съвещание на министрите на външните работи на Европейски Съюз: " Това е такава голяма безнаказаност в този миг, че даже е невероятно, искрено казано, да си представим, че някой приказва такива неща. Но той ни сподели: " Който се намеси в моята офанзива на Украйна, който си фантазира, че ще поддържа украинците, ще страда от офанзива, от която в никакъв случай не е страдал - нещо, което в никакъв случай не си е представял ". Разбира се, очевидно говореше за приложимост на нуклеарни оръжия. Въпреки това ще продължим да поддържаме Украйна ". Борел добави, че на Украйна ще бъдат обезпечени освен боеприпаси, а и изтребители.
Той заяви още, че половината от запаса на съветската централна банка се намира в банките на страните-членки на Г7, които ще го блокират с изключването й от системата СУИФТ. Борел сподели, че се работи по пакета от наказания, който включва цялостното затваряне на небето на Европейски Съюз за съветски самолети, възбрана на съветските държавни медии " Русия през днешния ден " и " Спутник ", както и спомагателен пакет от наказания за Беларус, тъй че да бъдат признати на писмена процедура най-късно на следващия ден. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР