Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността
Коментари Харесай

ЕС е за уреждане на близкоизточния конфликт с преговори и решение за две държави

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че самодейността на американския президент Доналд Тръмп за Близкия изток дава опция да бъдат възобновени незабавно нужните старания за реализиране на контрактувано и осъществимо решение на израелско-палестинския спор, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Европейски Съюз ще изследва и оцени направените оферти, се споделя в изказване на Борел. В него се акцентира, че Европейски Съюз е последовател на реализирано посредством договаряния и " жизнеспособно решение за битие на две страни, което взима поради законните желания и на палестинците, и на израелците, зачитайки всички съответни резолюции на Организация на обединените нации и интернационално контрактувани параметри ".

Вчера Тръмп показа дълго чаканият проект за решение на израелско-палестинския въпрос. Той планува Източен Ерусалим да бъде столица на бъдеща палестинска страна, която да " удвои " териториите, които сега са под стеснен палестински надзор. Ерусалим обаче ще остане " неделима " столица на Израел по този начин, както я виждат Съединените щати от три години, под цялостен израелски надзор ще преминат и селищата, издигнати в окупираните през втората половина на предишното десетилетие територии. Договорени са стъпки с " решение с две страни ", което " най-сетне ще разреши на палестинците да имат лична страна ".

Още за проекта четете тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР