Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурност

...
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурност
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Трябва да бъдат доставени танкове на украинската армия

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурност Жозеп Борел съобщи, влизайки на съвещанието на външните министри на Европейския съюз, че не би трябвало да се подценява срещата в Рамщайн предходната седмица, на която се взеха значими решения за въоръжаването на Украйна. На въпрос за съмненията на Германия по отношение на доставката на танкове " Леопард " Борел уточни:

" Няколко пъти споделих, че съгласно мен този вид оръжия би трябвало да бъдат доставени на украинската войска. Това обаче би трябвало да се реши от съответната страна членка и ние сме тук, с цел да го обсъдим ".

Външните министри ще обсъдят въпроса с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба, само че не се чака да бъде взето решение на този стадий.

Ситуацията в Иран също е част от дневения ред на съвещанието на външните министри:

" За да бъде избран Ислямският революционен гвардейски корпус като терористична организация, би трябвало да има правосъдно решение в някоя от страните членки ", акцентира висшият представител на Европейския съюз по външната политика и сигурност.

" Не можем да кажем на някого " Смятам те за терорист, тъй като не те одобрявам ". Това би трябвало да стане, когато съдът на някоя от страните-членки направи правно изказване, т.е., издаде съответна неоправдателна присъда. След това можем да работим на европейско равнище ", безапелационен е Жозеп Борел.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР