Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел смята,

...
Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел смята,
Коментари Харесай

Борел вижда основа за силен съюз в изявленията на Китай и Русия

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел счита, че взаимното изказване на Китай и Русия може да бъде основата за мощен съюз сред двете страни , които съгласно него се " противостоят на демокрацията ". Това мнение Борел изрази във вторник на конференция в Съединени американски щати, оповестява ТАСС.

" Съвместното изказване на Китай и Русия, което беше малко видяно поради обстановката в Украйна, може да се трансформира в основа за мощен съюз на два властнически режима ".

" Сега, за разлика от Студената война, борбата не е сред народна власт и комунизъм, а сред народна власт и властнически режими като Русия и Китай. "

Европа е зиправена пред най-сериозната си опасност за сигурността след Студената война , предизвести по-рано Борел.

Попитан по отношение на предизвестията на Съединени американски щати за идна съветска инвазия в Украйна , Борел сподели, че споделят " мощна угриженост " по отношение на обстановката по границите на някогашната руска страна.

" Никой не събира 140 000 бойци, тежко въоръжени на границата на дадена страна ", без това да съставлява " мощна опасност ", сподели той. Борел акцентира, че 140 000-те бойци, струпани край границата, не са там " с цел да пият чай ".

" Вярваме, че дипломатическият излаз от рецесията към момента е вероятен ", заключи Борел. " Надяваме се на най-хубавото, само че се приготвяме за най-лошото. "
 Нов международен ред или скрита битка за власт?
Нов международен ред или скрита битка за власт?

" Радио свободна Европа " пита специалисти да оценят бъдещето на китайско-руските отношения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР